Mondial Airconditioning

A.J. Ernststraat 733

1082 LJ Amsterdam

Postadres

Postbus 228

1180 AE Amstelveen

Tel. 020-6429780

Airconditioners

Airconditioning is niets anders dan de juiste verhouding tussen temperatuur en vochtigheid. Voor de vele dagen waarop de temperatuur in ons land verre van behaaglijk is, is airconditioning de oplossing.

Een goed woon-/werkklimaat is essentieel voor het goed functioneren van u en uw personeel. Daarom zorgt men er steeds vaker voor om in winkels, bedrijven en horecagelegenheden met behulp van airconditioning een aangenaam klimaat te creëren.

Ook thuis is het klimaat steeds belangrijker, een aangename koele woon- of slaapkamer is al lang geen overbodige luxe meer. Met de compacte en geruisloze wandmodellen van Mondial Airconditioning is er voor u ook een passende en betaalbare oplossing. Mondial heeft voor iedere ruimte de juiste airconditioning:

In een kort overzicht willen wij u graag de verschillen uitleggen.

Split
Split airconditioners zijn er om ruimtes, zo goed als, geruisloos te conditioneren.
Ze hebben een binnen- en een buitenunit.
De buitenunit voert een speciaal koelmiddel door koelleidingen naar de binnenunit, waar het koelmiddel de warmte onttrekt aan de binnenlucht.
De warmte van de binnenlucht wordt naar buiten afgegeven, en zo herhaalt het proces zich steeds weer.


Multisplit
Met een multisplit kunt u meerdere binnenunits aansluiten op 1 buitenunit.
Ideaal als u meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen.
De binnenunits zijn allemaal afzonderlijk te regelen.Invertertechnologie
Een airconditioner met inverter technologie past het vermogen van de airconditioner aan de omstandigheden aan, waardoor er energie wordt bespaard. Hierdoor kan een hoger rendement en een grotere capaciteit worden bereikt.

Een traditionele airconditioner schakelt uit zodra de ingestelde temperatuur bereikt is en schakelt opnieuw in zodra een ingestelde bovengrens wordt bereikt.

Een principe van de invertertechnologie is dat de airco 's morgens sneller opstart waardoor de ingestelde temperatuur sneller wordt bereikt. Zodra deze temperatuur is bereikt, blijft de compressor van de airco continue op een laag niveau actief, waardoor de temperatuur stabiel blijft.

Luchtreiniger
Airco en luchtreiniger in 1 kan ook.
Een wandmodel airco met plasma cluster zorgt voor een aangenaam en schoon klimaat het hele jaar door.Dus geen last meer van stof,pollen of rookgeurtjes.
Zie voor voorbeeld onze rubriek luchtreiniger.

Warmtepomp
Het is ook mogelijk om met een airconditioner te verwarmen.
Dan moet de airconditioner wel een zogenaamd, "warmtepomp" hebben.
Het kan bijvoorbeeld ideaal zijn als u op vakantie bent geweest en de cv stond uit.
Als u de airconditioner aanzet dat heeft u binnen enkele minuten al warme lucht. Bij een cv ketel kan dit toch altijd wel langer duren.

Watergekoeld
Soms is het niet mogelijk of niet toegestaan om een buitenunit te plaatsen.
Daarom zijn er watergekoelde installaties, die werken namelijk zonder
buitenunit, maar worden op de waterleiding aangesloten.
Zo kunt u toch genieten van een heerlijk klimaat.


Wandmodel
Het woord zegt het eigenlijk al, een binnenunit die hoog aan de wand wordt geplaatst.
Vloermodel
Een binnenunit die laag aan de wand wordt geplaatst. 
 


Cassette unit
Een cassette unit wordt vaak gebruikt in kantoren en winkels.
Deze units worden geplaatst in een systeemplafond.
Zoals u kunt zien op de bovenstaande foto's, zijn er verschillende mogelijkheden met het koelen van een ruimte. Twee-zijdig, drie-zijdig of vier-zijdig uitblazen behoort tot de mogelijkheden.


Plafondunit
Deze binnenunits worden onder het plafond geplaatst.
 

Satteliet unit
Satteliet units werken bijna hetzelfde als cassette units, maar door het plaatsen van meerdere uitblaasroosters per ruimte, kan de lucht over een zeer groot gebied, regelmatiger worden verspreid. Hierdoor wordt er nog efficienter gekoeld of verwarmd.
Het is ook mogelijk om een satteliet unit te combineren met de CV installatie.
Met een satteliet unit is het ook mogelijk om er verse buitenlucht op aan te sluiten, zo kan de ruimte ook geventileerd worden.
VRF systeem
Een VRF systeem is geschikt voor gebouwen waar centrale koeling of verwarming nodig is.
Hiermee kunt u bijvoorbeeld een ruimte koelen en een andere ruimte verwarmen, met 1 compressor.
Het is ook nog mogelijk om in de ene ruimte een wandmodel te plaatsen, en in de andere ruimte een airconditioner in het plafond laten bouwen.
De units zijn ook afzonderlijk te bedienen, met een afstandsbediening, maar u kunt het ook centraal regelen.
Alle roosters, voor de uitblaas van koude lucht en de aanzuig van warme lucht, worden in het plafond geintergreerd, dus u heeft maximale ruimtebesparing.
U zult begrijpen dat dit systeem duurder is in aanschaf, maar dit verschil verdient u weer terug in de installatie-, energie-, en onderhoudskosten.


Chillers
In een centrale unit wordt water gekoeld.
Vervolgens wordt het water via de leidingen naar de ventilator convectoren getransporteerd. Op deze units kan een ieder gewenste temperatuur worden ingesteld met behulp van een thermostaat.
Ook bij deze installatie is het mogelijk om de CV installatie er op aan te sluiten, door middel van een CV aansluiting, zodat u in de winter ook kan profiteren van warme lucht in plaats van koude lucht.
 

  

 

empty